אקמולי, ברזל וברית מילה
דיון מתוך פורום רפואת ילדים
שלום רב! בני הוא כבן חודש, נולד במשקל נמוך (2.5) בשבוע 36 ו3 ימים. בשל צהבת ומשקל נמוך נדחתה לו ברית המילה והיא צפויה להתרחש ביום ו' הקרוב. קיבלתי המלצה לתת לו אקמולי כשעה לפני החיתוך. אני חוששת לתת לו את זה בגיל כה מוקדם... אשמח לשמוע המלצות מהמומחים ו/או הגולשים. כמו כן אשמח לדעת האם לתת לו ברזל מהחודש השני? הוא כעת מקבל ויטמינים A וD תודה רבה, בברכת בריאות לכולם
את יכולה להתייעץ עם המוהל שלכם אני בהמלצת המוהל נתתי בערב אחרי הברית תרופה בשם אלדולור זה מאוד דומה לאקמול לכן מותר לתת אבל את צריכה לשאול את הרופא או הרוקח את המינון לפי המשקל של הילד . בקשר לברזל לפי הנחיות טיפת חלב או רופא הילדים שלך תיפעלי עם נאמר לך להתחיל לתת ברזל אז כן ואם לא נאמר לך אז שוב תתיקשרי לטיפת חלב ותישאלי את האחות שם . בהצלחה בברית ועל דאגה הכל יעבור כולנו חששנו זה טיבעי אבל מהר מאוד הכל יחלוף .
שלום, בודאי לתת אקמולי. אין כל חשש. זאת תרופה שאינה תלוייה בגיל או משקל. יש לעשות הכל כדי להקל על הכאב. רצוי לבצע את הברית בהרדמה מקומית במיוחד שהוא בגיל חודש. את יכולה להתחיל לתת את הברזל.