תינוקת בת חצי שנה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים

28/06/2006 | 10:21 | מאת: נטלי

היות ואני אם טריה לילדה מקסימה בת חצי שנה ובתי קצת בעייתית באוכל ולכן רזונת מס' שאלות בכדי לעשות סדר בבלאגן: 1. האם מותר לתת בשלב זה ביסקוויט רטוב בהשגחה, או בתוספת לפירות? היא מאוד קטנטונת באחוזון 50 ורציתי שיהיה ערך קלורי למזון, אם כך מה מומלץ? (בבקשה לא להפנות לדיאטנית). 2. במשך השבוע האחרון התחלתי לתת לה גמדים על בסיס יוגורט בננה תפוח ודגנים. מסתבר שההמלצות להתחיל עם מעדנים מגיל 9 חודשים. בתי לא קיבלה שום תגובה אלרגית ואפילו מאוד אוהבת את הטעם. מה עכשיו להמשיך או להפסיק? 3. אני בעד לתת פירות טחונים תוצרת בית. מלבד הבננה והתפוח הקלסיים... מה עוד ניתן להוסיף לפירות עם ערך ויטמינים רב? ז"א מפירות הקיץ: אפרסק, שזיף, ענבים, מלון? האם להוסיף כתוספת לבננה ותפוח או שמומלץ כל פעם לטחון רק 2 סוגי פרי? 4. כשבועיים היא אוכלת מרק ירקות (לא בהתלהבות) מתי אפשר להוסיף נתח עוף? ואיזה חלק של העוף מומלץ לגילה? (כל אחד אומר לי אחרת: כנפיים / הודו / שוק). 5. אפשר לתת במבה בהשגחה? או שאני יפורר לה בפה? זה ערך קלורי רב... ***********תודה וסליחה על עומס ההודעה****************

לקריאה נוספת והעמקה
29/06/2006 | 14:04 | מאת: olga

יש ספר מעולה של מיכל וקסמן הנקרא "טעמים ראשונים".נמכר בסטימצקי. בו תמצאי תשובות על כל השאלות שאת שואלת באתר.באמת מומלץ!

29/06/2006 | 20:40 | מאת: לאולגה:

שלום, 1.ניתן להוסיף את הבחסקוויט 2.אם התחלת את המעדן את יכולה להמשיך אך אל תרוצי למעדני חלב אחרים אלא גמדים או דניאלה 3.את יכולה להוסיף עוד פירות אך כל פעם פרי אחר ולהמתין מספר ימים להופעת תגובות. 4. את הבשר יש להוסיף לקראת 8 חודשים ואז מוספים שוק עוף או הודו. 5. מוקדם מדי לבמבה ויש להמתים לאיזור 8-10 חודשים.

מנהל פורום רפואת ילדים