תולעי סיכה
דיון מתוך פורום רפואת ילדים
שלום, ילדי בן 5, השנה קיבל אפיזודה שלישית של תולעים (תולעי סיכה לבנות ודקות). הטיפול עד כה היה במשך שלושה ימים 5 מ"ל ורמוקס פעמיים ביום. למרות הטיפול, ביום השלישי עדיין נראה תולעת מלאת חיים. בוצע טיפול חוזר של יום וחצי (פעמיים ביום 5 מ"ל ורמוקס) אך עדיין ישנם תלונות עקביות על כאבים בפי הטבעת. בגיל שנתיים פחות או יותר הילד קיבל פיסורה קטנה. איך ייתכן שהתולעים עדיין חיות, מה סיבת הכאב וכיצד ניתן לטפל במצב ? תודה !
אחד מן הסימפטומים של תולעי הסיכה זהו בעצם גירוי של פי הטבעת עם כאב צורב. הכאב הוא כתוצאה מהתולעים, הייתי ממליץ לטפל בפיסורה דבר ראשון! מלבד לקח להמשיך לטפל בורמוקס היתייעצי עם רופא המשפחה להמשך טיפול ואולי הגדלת המינון.
כמה שזה בעייתי... אני אישית לא מאמינה בתרופות האלה, כי התוצאה היחידה שהן גורמות - הגוף מתרגל אליהן ונהיה מכור עם הזמן... את יכולה לראות, שגם לאחר טיפול הבעיה לא עוברת... כמובן שזה קל יותר, כי לשים 5 מ"ל בכפית ולתת לילד זה לא מאמץ גדול מצידנו, אבל לטפל ביעילות (בדרכים טבעיות, ויש הרבה כאלה) זה דורש מאמץ פיזי ונפשי כאחד... וגם התמדה. אם את רוצה באמת לפתור את הבעיה - עייני באתרים העוסקים ברפואה טבעית. לא חסר, את יכולה להקיש במנוע חיפוש גוגל ותמצאי המון אתרים. כמה עצות קטנות לחיים בריאים ולמניעת תולעי מעיים בהמשך החיים (וזה מניסיון עם שלושה ילדים קטנים משלי): * שום ובצל באוכל כשהוא טבעי (בסלט ירקות למשל) - עוזר במניעת תולעים ומחזק את הגוף. זה עניין של הרגל, אם מרגילים את הילדים מגיל קטן הם רגילים לטעם. * גרעיני דלעת (לא קלויים) יעילים מאוד בטיפול בתולעי מעיים - מקלפים וטוחנים אותם דק ומוסיפים במעדן וכו'. זה הרבה עבודה לאמא, אבל משתלם! * להימנע כמה שיותר ממתקים - זה המזון בה' הידיעה של תולעי מעיים............... תזונה בריאה ונכונה מונעת המון בעיות מיותרות בגיל הילדות! זו לא סיסמא ולא כפית קסמים - הכל תלוי בנכונות ובהתמדה, ובמשך הזמן תראי שזה עוזר. לילדים שלי, שהגדולה בת 4 היו תולעי מעיים אולי פעם אחת לכל אחד עד עכשיו, ולא הלכתי לרופאה כדי לקבל וורמוקס, למרות שבהתחלה רציתי (כי זה יותר נוח...), אבל החלטתי שאני מטפלת בעניין בכל הרצינות וציינתי כבר שאני דוגלת בדרכים טבעיות על פני תרופות כימיות עם תופעות לוואי... תנסי ותראי! בהצלחה ושלא נדע מצרות!
תולעי מעיים לא נוצרות יש מאין. הן מגיעות למעיים של הילד דרך פיו.ילדים בגיל צעיר נוהגים להכניס לפה חפצים שונים שזוהמו מביצי התולעים (צעצועים או מוצץ) וכן להכניס לפה כפות ידיים שזוהמו באופן דומה (למשל לאחר משחק בחול). המניעה היא קשה אך ניתנת לעיתים למניעה. למשל, ילד שמשתמש במוצץ בגיל חמש כדאי לנסות לגמול אותו ולו בגלל העובדה שיש התקפים חוזרים של תולעים. יש לבדוק בגן הילדים האם בוצעה החלפת חול תקופתית והאם ישנה הגנה על ארגז החול מפני כלבים משוטטים בלילות וכו'. האמונה על ממתקים ותולעים אין לה שום ביסוס מדעי וגם איננה הגיונית מבחינה מדעית כי התולעים חיות בחלק התחתון של המעי ואילו הסוכרים נספגים בחלקים העליונים ולא מגיעים לחלקי התחתון. לגבי התלונות על כאבים בפי הטבעת יש לשלול גם פיסורה.
שלום, יש לטפל בכל בני המשפחה בו זמנית. לרוב הטיפול מחסל את התולעים. נושא של פיסורה יש לבדוק כדי לברר את הכאבים. ניתן להוסיף גם טיפות הומיאופתיות למניעה R56