חוות דעת
דיון מתוך פורום רפואת ילדים
שלום לך ד"ר שינהר היקר והמון תודה על כך שאתה מקדיש לנו מזמנך. אז ככה: הגיע לידיי מסמך בנוגע לחלב פרה אשר די מדאיג... אשמח אם תוכל לחוות דעתך בעניין. האם זה נכון? אם כן, מה האלטרנטיבה? להלן המסמך: בפוסט זה אני אפרט לכם על רוב נזקי החלב ומוצריו. אביא לכם את כל העובדות, המחקרים, השקרים והסודות אותם ניסה קרטל החלב להסתיר מאיתנו במשך שנים רבות.. כאן תגלו גילויים מדאיגים שישאירו אתכם פעורי פה, יזעזעו אתכם ויגרמו לכם לחשוב טוב טוב לפני שאתם מכניסים את הדבר ההרסני הזה לגופכם! כל מי שצופה בפוסט זה עכשיו והוא חלק מקרטל החלב, שידע שהאמת תצא לאור ולא יהיה ניתן להסתיר זאת עוד מעיניי הציבור! את כל החומר המובא לכם כאן אספתי בעיקר ממצאיו של ד''ר אריה אבני, רופא כירורג המתמחה במערכת העיכול, וממספר מקורות נוספים התומכים אחד בשני. הקדישו בבקשה מספר דקות מזמנכם ותקראו עד הסוף, למען בריאותכם ובריאות ילדיכם, תודה! העובדות חלבון החלב אינו מתפרק, הוא חודר למערכת הדם וגורם לאדם להפעיל את מערכת החיסון שלו כנגד אותם חלבונים. שני האנזימים האחראים על פירוק סוכר החלב (לקטוז) ועל החלבון העיקרי של החלב (קזאין), מתחילים להיעלם בהדרגה ממערכת העיכול בגיל שנה - שנתיים בכל היונקים, כולל האדם. החלב מכיל ריכוז גבוה של הורמון הגדילה IGF-1 המעודד גידול תאי סרטן ואף מגן עליהם מפני התרופות הכימותרפיות. המוסד הלאומי לבריאות של ארה"ב, הנחשב למוסד המכובד ביותר בעולם הרפואה המערבית, פירסם הודעה בשנת 1995 בה קבע כי ה - IGF-1 הינו שותף מרכזי בהתפתחות הסרטן בילדים, סרטן ערמונית, שד, מלנומה וגידולים אחרים. ריבוי זרחן ומיעוט מגנזיום בחלב מפריעים לניצול הסידן בגוף. באוכלוסיות שצורכות חלב ומוצריו, ישנה שכיחות גבוהה יותר של מחלת האוסטאופורוסיס (הידללות סידן והיחלשות העצמות). זאת משום שהסידן לא נספג היטב בגוף, והחלבון החומצי שבחלב אף גורם לסידן להיות מופרש החוצה ע"י הכליות, ועקב כך נצרכות לעבודה מאומצת במיוחד. חלבוני החלב - הקזאין ומי הגבינה, המצויים גם באבקת חלב לתינוקות, מפריעים בספיגת הברזל ממערכת העיכול. בדגימות של חלב התגלו כמויות משתנות של תכולת ויטמין D, כשבחלקן הכמות היתה פי 500 ממה שנכתב על גבי התווית בעוד שבאחרות הכמות היתה קטנה ביותר או שלא היה בהן ויטמין D כלל. ויטמין D בכמות גדולה מדי עשוי להיות רעיל ועלול לגרום לכמויות סידן עודפות בדם ובשתן, ספיגת אלומיניום מוגברת בגוף ומצבורי סידן ברקמות רכות. החלב מכיל הרבה הורמונים של הפרה עצמה, שחודרים לגוף האדם ומשנים את המאזן ההורמונלי התקין של גופינו. מכיל כמויות גדולות של אנטיביוטיקה, כימיקלים והורמונים שהפרה מקבלת בזריקות, ויש בו את אחוזי המוגלה הגבוהים בעולם. תכולת השומן בחלב מעודדת ייצור כולסטרול ומשקעים על דפנות כלי הדם ובכך מסכנת את בריאות מערכת הלב וכלי הדם. יחסית לחלב האם, מכיל חלב הפרה חלבון בכמות הגדולה פי 3 ו-50% יותר שומן. מדרך הטבע נועד חלב הפרה לעגל, המכפיל הודות לו את משקלו, תוך 47 יום, פי 2 , ותוך שנה ב-150 ק"ג. חלב הוא האלרגנט הנפוץ ביותר. כמחצית מאיתנו אלרגים לחלב. הסימפטומים עשויים להיות בעיות נשימה, כאבי בטן ובעיות עיכול שונות. עם הפסקת צריכתו - חלה הקלה משמעותית בסימפטומים. ב- 75% מהמניקות, חלבוני פרה מסוימים (ביטא לאקטוגלובולין) מופיעים בחלב שלהן שמונה שעות אחרי שתיית כוס חלב, לאחר שחדרו למערכת הדם ונקלטו ע"י תאי השד. דבר זה גורם מתבטא בתינוק בכאבי בטן, יציאות רכות ודימום פנימי ממערכת העיכול. בתינוקות בעלי פונטציאל לפתח סוכרת, הנוגדנים ותאי החיסון שנוצרו על מנת לתקוף את הקזאין (אחד מחלבוני הפרה), תוקפים את תאי הלבלב ובסופו של דבר מביאים להריסתו, מה שסולל את הדרך להתפתחותה של סוכרת הנעורים. דבר זה כבר קורה בהיות התינוק ברחם, כיוון שאת הקזאין הוא מקבל ממחזור הדם של האם (הצורכת חלב-פרה), בו הוא נמצא חופשי. בין היתר גורם החלב למיגרנות, נזלת מטפטפת, דלקות אוזניים, בעיות בדרכי המעיים ואסטמה. ככל שעולה צריכת החלב כך גם גוברים הסיכויים לחוסר בברזל, הופעת אקנה וגרימת ליחה (באנשים רבים) הגורמת להחרפת האסטמה, ברונכיט וסינוסיטיס. הקזאין גורם גם לאלרגיות כרוניות כמו דלקת פרקים שיגרונית וזאבת. דוגמאות ומחקרים האדם הוא היצור היחיד שממשיך לצרוך חלב מעבר לגיל הינקות ובנוסף מדובר בחלב של יצור אחר! (החתולים לא כלולים משום שהם בויתו ע"י האדם) יונקים כמו ג'ירפה, פיל והיפופוטם לא שותים חלב, ובכל זאת מצליחים לתחזק מערכת שלד גדולה מזאת של האדם. נשים בשבט הבנטו באפריקה יולדות עשרה ילדים, לא שותות חלב ובכל זאת לא סובלות מבריחת סידן. היפניות לא סובלות מבריחת סידן בלי לשתות חלב. בישראל כל אישה חמישית שוברת את אגן הירכיים למרות שרוב הנשים צורכות מוצרי חלב, ואילו ביפן רק אישה אחת מבין 50 שוברת את אגן הירכיים למרות שתזונתן אינה מתבססת על חלב כלל. ממחקר האחיות שנערך בהווארד, שעקב אחרי יותר מ 75,000 אחיות במשך 12 שנים לא הראה שום שינוי בסכנת הישברות של עצמות אצל אחיות שניזונו ממוצרי חלב . להיפך, עליה באכילת מוצרי-חלב המכילים סידן קושרה לעליה בשברים בעצמות. מחקר אוסטרלי הראה אותן תוצאות ומחקרים אחרים לא הראו שסידן ממוצרי חלב אכן מגן על העצמות. נמצא קשר בין הגלקטוז וסרטן השחלות. מתברר שלנשים הסובלות מסרטן השחלות, יש רקע עשיר בצריכת מוצרי חלב ובמיוחד יוגורט. כבר עשרים שנה מדווחים החוקרים על הקשר בין חשיפה מוקדמת לחלב פרה, לבין סוכרת נעורים. בסקר אפידמיולוגי נחקר הקשר הסטטיסטי האפשרי בין צריכת החלב לבין סוכרת הנעורים. בארצות העולם השונות, במערב ובמזרח, נבדקה כמות החלב הממוצעת לנפש לשנה, על פי הנתונים הקיימים. לאחר מכן נבדקה שכיחות סוכרת נעורים לכל 100,000 תושבי המדינה. את שני הנתונים רשמו על גרף משותף ומצאו התאמה סטטיסטית. הממצא קובע כי ככל שכמות החלב הנצרכת עולה, גם שכיחות הסוכרת שנמצאה גבוהה יותר. בארצות בהן צריכת החלב נמוכה, סוכרת הנעורים הינה ממצא נדיר. במזרח אסיה שכיחות סוכרת הנעורים היא מקרה אחד ופחות לכל 100,000. זו גם שכיחות הסוכרת בפקיסטן. ילד פקיסטני שנולד בשנת 1980 באנגליה והחל לאכול את הדיאטה האנגלית היתה לו סוכרת בשכיחות פי 3 מאשר בארץ המוצא. חלפו רק 10 שנים ובסקר שנערך שוב באנגליה בשנת 1990 כבר היתה שכיחות הסוכרת בין הילדים הפקיסטנים פי 12 מאשר בארץ המוצא, וכמעט כמו אצל הילד האנגלי. בסקרים מכווית ומלוב נמצא כי שכיחות הסוכרת עלתה פי 14 בעשר השנים האחרונות. בסקר משנת 1998 נמצאה עליה של כ- 2.9% לשנה בשכיחות הסוכרת במרבית ארצות אירופה. בפינלנד, שהיא המובילה בתחלואת הסוכרת בעולם. הנתונים מדאיגים עוד יותר לגבי עליית מקרי סוכרת הנעורים בילדים עד גיל ארבע, כאן מדובר על "צמיחה" של 6.5% לשנה!!! השקרים שסיפרו לנו ומה שדאגו להסתיר.. מועצת החלב, באתר שלה, קובעת ששלוש מנות חלב ביום מסייעות לבניית עצמות חזקות יותר ומאטות את המשך איבוד רקמת העצם. עוד לא היה חולה אחד שהבריא כתוצאה מאכילת מוצרי חלב. ואם זה כל כך טוב, למה הישראלים נמצאים בראש רשימת פגועי העצמות בעולם? תנובה מודה: חלב גורם לאיבוד סידן! כך עולה מרב מהפירסומות של החברה, כגון מודעה זו. ד"ר ירמי יצחקי, לשעבר טכנולוג מזון בתנובה וכעת בעל מחלבה ביתית לייצור מוצרי חלב, טוען שמסעי הפרסום הפרו-ביוטיים של יצרניות היוגורט מרמים את הצרכן. "חלק גדול מחיידקי הביו אינם שורדים עד סוף תהליך הייצור והמילוי", הוא אומר, "מכות החום הורגות אותם". קישור האכזריות לפרות יש חלב בעטינים רק לאחר ההתעברות, לצורך האכלת הגור העתיד להיוולד. משום כך מכניסים את הפרות להריון באופן קבוע. בכדי לשאוב את החלב מהפרות, צריך למנוע אותו מהעגלים שנולדים כתוצאה מההריונות. ההפרדה בין הפרות והעגלים שרק נולדו, גורמת טראומה לפרות ולעגלים. לכל הפרות בישראל צורבים מספרים בכוויה על עורן המגולח, כורתים את הקרניים וגוזרים פטמות בעטין ללא הרדמה או אלחוש כלל! במשחטות, פעמים רבות מופשט העור מהפרות בעודן בחיים! תוחלת חייהן הטבעית של הפרות היא 20 שנה. ברפתות הן קרסות לאחר 3-4 שנים. העיוות התורשתי בטח חלקיכם אמרתם לעצמיכם "אבל אם לא יחלבו את הפרות הן ימותו, בגלל המשקל הרב אותו הן סוחבות עליהם בעטינים" עד לפני כ-20 שנה, היו שואבים מגוף הפרות 7-8 ליטר חלב ביום. כיום שואבים מהפרות 30-50 ליטר חלב ביום. עליה תלולה זו הושגה באמצעות עיוות תורשתי מואץ של הפרות, הגורם להן למחלות, נכויות וסבל מעצם קיומן!! נשיאת החלב והעטינים הכבדים היא קשה ומכאיבה, וגם תהליך השאיבה מכאיב. זיהום הסביבה ובזבוז תעשיית החלב צורכת כמויות אדירות של מים, אדמה וצמחייה, בהשוואה לייצור מזון צמחי, ומזהמת את הסביבה בצורה בלתי הפיכה! הפרשות הפרות ושאריות העצמות, חלקי הגופות והדם שלאחר השחיטה הם המזהם העיקרי של מי התהום שאנו שותים. אחת התוצאות של זיהום זה היא כחלת (היוולדות תינוקות כחולים) ומומי לידה אחרים. הסתרת הליקויים רוב משוק מוצרי החלב נשלט ע"י חברה אחת - תנובה. לפני מספר שנים, פוטר הווטרינר האחראי על איכות החלב ב"תנובה" לאחר שניסה להתריע על הכנסת חומרים מסוכנים בלתי חוקיים לחלב ועל התעללות קשה בפרות ברפתות. במקומו מונה אדם ללא הכשרה מקצועית בתחום. לכתבה נוספת שמספרת על טכנולוג מזון בתנובה שפוטר לאחר שחשף חומרים מסוכנים בחלב שסיכנו את בריאות הציבור, קישור הכסף מעל הכל "חג שמחת החלב" הוא יוזמה שנועדה לעלות את הרווחים הכספיים של המחלבות. את ה"חג" יזמה מועצת החלב, שהיא חברה מסחרית אותה מנהלים נציגי יצרני החלב. מטרתם היחידה היא להרוויח יותר כסף - וזאת על חשבון בריאותנו, על חשבון הסביבה המקיימת אותנו ותוך התעללות בפרות. הוכח כבר בעבר כי תנובה, השולטת במרבית שוק החלב ומוצריו, תעשה הכל בכדי להגדיל את רווחיה, אפילו אם זה בא על חשבון הבריאות שלנו - על פרשת הסיליקון בחלב. קישור כתבה נוספת שמראה כמה חשוב לתנובה לשמור על רווחיה, אפילו שזה בא על חשבון בריאות הציבור. קישור ספרו של ד''ר אריה אבני על נזקי החלב ומוצריו, הורד ממדפי חנויות סטימצקי עקב לחציה של חברת "תנובה", מחשש לפגיעה ברווחים. קישור מקורות: ספרו של ד"ר אבני - "עזוב ת'עתינים שלי" (מומלץ מאוד!) איך משפיע חלב-פרה על בריאותך החלב מסוכן - עפ"י ד"ר דני קרת הקשר בין מוצרי החלב לבין בריאותינו ובריאות השיער GAmnon's - על חלב ומוצריו ישראבלוף - האתר שמגלה לכם מה שהתקשורת מתאמצת להסתיר ממכם שיר פרידמן כותבת על "שמחת החלב" במקומון ר''ג - גבעתיים כל הנתונים שהובאו לכם כאן על נזקי החלב ומוצריו, הינם איחוד של כל החומר הנמצא בקישורים שלעיל ובמספר מקורות נוספים. לא המצאתי שום דבר, הכל כתוב - תיווכחו בעצמכם. קריאה אישית אז אל תגידו לא ראינו, לא שמענו. זה הזמן לעשות שינוי, לנפץ את המונופול, המיתוסים ואת כל מה שהאכילו אותנו התקשורת והתאגידים האינטרסנטים! מדובר בבריאות שלנו ושל ילדינו, אז אם לא למענינו אז למענם. חלב הפרה לא בשבילינו, הוא בשביל העגל, כך תוכנן הטבע. ובקשר לתחליפים.. לא מחליפים ציאניד ברעל כפי שאמרה אישה חכמה כאן, אלא רק צריך לשנות את התפיסה!
שלום, קשה לי להבין מה בדיוק את מבקשת ממני. את מצטטת חומר רהוט שמסתמך כביכול על שנות מחקר רבות ואני אמור להגיד אם זה נכון? הדבר היחידי שאוכל לאמר ששמעתי על המאמרים של ד"ר אבני שידוע במלחמתו בחלב ויש לך ציטוטים אחרים. למרות כל האמור במאמר הרי שמדובר בדעת מיעוט ,אלה דיעות אזוטריות למדי, ואין שום מחקרים אמיתיים שמוכיחים זאת. כל אחד ואחת יחליט מה עליו לעשות בהתאם לתחושותיו. לא הייתי ממהר להכנס לפאניקה.