הפטיטיס בי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/01/2002 | 02:06 | מאת: adi

שלום, ברכות לפתיחת הפורום החדש. חוסנתי בשנת 93-4 נגד המחלה הנ"ל,כל הסדרה (3 חיסונים(. היום שמעתי בהרצאה כי אצל חלק מהנשים רמת הנוגדנים יורדת אחרי 5 שנים. האם שווה לבדוק את רמת הנוגדנים אצלי (יהיה הריון בעתיד(. עדי

שלום עדי, לאחר חיסון אחד (או סדרת חיסונים) כנגד נגיף ההפטיטיס בי (HBV) אפשר למצוא, בדרך כלל, רמת נוגדים גבוהה אצל המחוסנ/ת, עם דגש על ה"בדרך כלל": קיימים בני אדם (גברים או נשים) שבדמם, מסיבה לא ברורה, אין עלית נוגדנים כזו (או שהעליה היא מינימאלית) ולכן מומלץ, לאנשים הנכללים בקבוצת הסיכון להידבק בנגיף זה (למשל בני זוג של חולי HBV, חולי דיאליזה, עובדי מערכת הבריאות ואחרים) לבדוק את רמת הנוגדנים בדמם. כיום מקובל במקומות רבים (אך לא בכולם) שאם רמת נוגדנים זו הינה מתחת ל-10 יחידות בינלאומיות יש לתת מנת חיסון נוספת (או אפילו סדרת חיסונים נוספת). אם את מודאגת שאולי את נכללת בקבוצת ה"מחוסנים שמתקשים לייצר נוגדנים כנגד נגיף זה"- כדאי לך לבדוק זאת במעבדת קופת החולים אליה את שייכת.

שוב שלום עדי, ...בהמשך לחלק הראשון של תשובתי מאתמול (שהיה ארוך ומפורט מספיק אני מקווה), להלן התייחסותי לעוד שני נתונים שהם אולי יותר רלוונטיים לגביך: א. גם אצל אנשים שבדמם מודגמת רמת נוגדנים גבוהה מיד לאחר החיסון, מסתמנת ירידה הדרגתית בכמות נוגדנים זו במרוצת השנים (ולאו דווקא חמש שנים, כמו ששאלת) ואם וכאשר רמתם הופכת נמוכה (למשל מתחת ל- 10 כמו שציינתי אמש)- מומלץ עבורם להתחסן שוב. ב. אם הריון הוא רלוונטי לגבייך- החיסון אינו מכיל חומר חי (אלא עשוי כיום בטכנולוגיה מולקולארית) ואפשר לתיתו, אם הדבר נחוץ, גם במהלך הריון (אם כי המלצתי האישית היא שבהריון נשים ימנעו מלקיחת כל תרופה, לרבות חיסונים, שאינה הכרחית). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות