שאלה מדאיגה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/06/2002 | 18:31 | מאת: איה

סבלתי מסימנים של דלקת בדרכי השתן וקיבלתי אנטיביוטיקה, במקביל נעשה תרבית. לא נמצאה צמיחה בתרבית והרופאה אמרה לי להפסיק את האנטיביוטיקה, שדרך אגב הפחיתה את הסימנים. עברו 3 שבועות ונשארו לי צריבות קלות בתחילת מתן שתן. חזרתי לרופאה שאמרה שאולי זה כלמידיה ושלחה לתרבית מיוחדת לזה. קראתי על המחלה ונבהלתי נורא. יתכן שאני בהריון. השאלות שלי: האם יש אפשריות אחרות לסימפטומים של דלקת בדרכי השתן מלבד החידק הזה ושאר החידקים הנבדקים בתרבית רגילה (נדמה לי שזה רק כולי)? האם הסכנות לתינוק הם בלתי הפיכים? האם קיימים סיכויים גדולים במחלה לפגיעה בפוריות? (גם אם היא לא באה לידי ביטוי באופן חמור). תודה מראש איה

שלום איה, ראשית אין סיבה להיבהל, בפרט לאור העובדה שיש במצבך יותר מדי סמני שאלה ("אולי יש לי קלמידיה?"..."אולי אני בהריון?") ופחות מדי עובדות מוצקות. אני ממליץ לך לקבל קודם כל את נתוני הבדיקות שיאשרו או ישללו את שתי ההנחות הנ"ל שלך, ואחר כך אשמח לענות על כ ל שאלותייך בנושא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות