וירוס HIV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/06/2002 | 20:19 | מאת: גליה

שלום, שאלתי היא: האם וירוס HIV רגיש לתרופה רספרים? האם יתכן שעומס נגיפי של כמיליון עותקים ירד לכדי מחצית לאחר טיפול של יומיים ברספרים, ולאחר מכן ירד העומס לרמה של כ-150,000 עותקים, וזאת לאחר טיפול של כשבועיים ברספרים בלבד? האם ידועים מקרים כגון אלה, או שניתן ליחס את הורדת העומס הנגיפי, במקרה זה, לפעילות אחרת של מערכת החיסון? אשמח לקבל תשובה מפורטת.

גליה, נגיף ה- HIV לא רגיש לרספרים או לכל תרופה אנטיביוטית (=אנטי-חיידקית) אחרת. אם החולה המדובר מקבל במקביל גם טיפול אנטי-רטרו-ויראלי, הדבר יכול להסביר את הירידה החדה ב- VIRAL LOAD. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות