הדבקה דרך רקמת עור

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/06/2002 | 20:42 | מאת: זד

בהמשך לשאלתי בנושא יעילות הקונדומים: האם תתכן הדבקה דרך מגע של נוזל ואגינאלי עם רקמות עור רגילות בבסיס הפין או שמא רק דרך רקמה רירית של השפכה?

שלום זד, הדבקה ברוב מחלות מין לא מתרחשת, בד"כ, דרך עור "רגיל" אלא בעיקר דרך ריריות (של אבר המין, רקטום, או לוע- תלוי באופי המגע המיני). יחד עם זאת, חיידקים מסוימים (למשל T.PALLIDUM הגורמת לעגבת) יכולים לחדור גם דרך העור הדק וה"עדין" המכסה את אבר המין הגברי או הסמוך לנרתיק הנשי ולגרום לכיב גם בעור זה. הרבה בריאות אפי

18/06/2002 | 22:36 | מאת: זד

האם הדבר אמור גם לגבי איידס?

מנהל פורום מחלות זיהומיות