HIV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/06/2002 | 20:44 | מאת: גליה

שלום, שאלתי היא : האם לתינוק שנולד לאם נשאית איידס, מתכונת החיסונים הניתנים זהה לאילו הניתנים לתינוק שנולד לאם בריאה או שונה, ואם כן, באילו מן החיסונים ?

שלום גליה, רוב התינוקות הנולדים לאמהות חולות איידס (או נשאיות של HIV) א י נ ם נדבקים בנגיף ואינם לוקים במחלה כלל, דהיינו- הם תינוקות בריאים לכל דבר ומקבלים את כל החיסונים כרגיל. הרבה בריאות אפי

19/06/2002 | 22:43 | מאת: גליה

בהמשך לאותו נושא: ברור לי שתינוקות שנולדים בריאים לאם נושאת זיהום HIV מקבלים חיסונים כמו כל ילד בריא. אך בכל זאת, במידה ומאובחן תינוק כנשא, דבר אשר בהחלט קורה לרוב, למיטב ידיעתי, בארצות אשר בהן לא מקבלים טיפול רפואי מספיק טוב, מה קורה אז, האם שגרת החיסונים לתינוקות אלו הינה כמו שגרת החיסונים לתינוקות בריאים?

מנהל פורום מחלות זיהומיות