עוד שאלה קטנה.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/06/2002 | 06:13 | מאת: אורן אורנים

קודם כל הרבה תודה לד"ר אפריים הלפרין. על התשובה שענית לשאלתי לפני יומיים שלשה :"שפעת או...?" רציתי רק להוסיף ולשאול: א. האם יכול להיות שיהיה קצת כאב בבלוטות שליד המפשעה בזמן שפעת - בשפעת אמיתית ולא בשפעת הנוצרת לפעמים כחודש אחרי חשיפה לנגיף האידס?( שלצורך העיניין אקרה לה שפעת אידס.) ב. האם לא סביר יותר להניח "ששפעת אידס" תגדיל ותכאיב את כל הבלוטות? ז"א גם ליד הצואר וכו' (משום שהזיהום הוא כללי- ז"א בכל הגוף). ג. האם למיטב נסיונכם תופעת השיעול הטורדני(אצלי זה לא היה הרבה בסך הכל שבועיים אחרי תום החום וכאב הראש) מופיעה גם בשפעת אידס? אם כך במצבים ששפעת האידס מופיעה בצורה חמורה יותר(ז"א יותר ארוכה, בתוספת פריחה, שלשולים , הקאות, ירידת משקל) , צריך להופיע גם השעול הטורדני ביתר שאת, לא? ד. רציתי רק להוסיף שיכול להיות שהבלוטות ליד המפשעה כאבו לי בגלל שנסרטתי ברגל אז חרף עבודתי כקבלן בניין? האם זה הגיוני? ה. ולבסוף רציתי לשאול מה דעתך האם חום 38 וכאב ראש במשך יומיים. לאחר מכן ארבעה ימים של כאב(לא חזק במיוחד) של בלוטות המפשעה. לאחר מכן שבוע עד שבועיים של שעול טורדני. - ככה עפ"י הנסיון - האם אלו תסמינים של שפעת אידס או של שפעת חורפית רגילה? אנא ד"ר עזור לי ואל תאמר - "הכי טוב זה לעשות בדיקה". כי עשיתי בדיקה פעם בחיי(ויצאתי שלילי לשמחתי) - אבל הבדיקה הזאת שאבה ממני את כל קוחות הנפש שהיו לי מעולם. וחוץ מזה צריך למתוח קו ולאמר זה טעון בדיקה וזה לא. אחרת צריך אדם לעשות בדיקה על כל סריטה וסריטה. אני רק מוסיף שודאי שלא הזרקתי סמים ולא קיימתי יחסים בטווח אפילו של שנתיים לפני. אודה לך ולכל מי שרוצה לענות מאוד מאוד.

שלום אורן אורנים, למרות בקשתך בסיום השאלה- אני בכל זאת חושב שאם אתה מ א ד מוטרד מהאפשרות שנדבקת בנגיף האיידס (HIV), אז כדאי לך לעשות בדיקה (שהרי כל מה שאומר בהמשך יהיה מבוסס על הגיון אך לא על עובדות). לעצם התלונות שהצגת במכתבך- על פי נסיוני הם אינם "קלאסיים" לזיהום חריף ב- HIV (מה שאתה קורה "שפעת איידס"). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות