תודה ועוד משהו.....

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/06/2002 | 23:02 | מאת: רמי

תודה רבה על אדיבותך, האם יעילותם/תקינותם של נוגדני החוסן (נוגדנים שנוצרים בעקבות חיסון) בגוף תלויה בתקינות מע' החיסון? האם הגורמים שהזכר שפוגעים במע' החיסון פוגעים גם בנוגדני החוסן, או שגורמים אחרים פוגעים בנוגדני החוסן?

שלום רמי, יעילותם של הנוגדנים הנוצרים בעקבות חיסון כלשהו תלויה בשני גורמים עקריים: האימונוגניות של חומר החיסון (דהיינן- הפוטנטיות שלו ליצור תגובה חיסונית), ויכולת תגובת המערכת החיסונית לחיסון זה (שהיא עצמה מושפעת מגורמים תורשתיים ונרכשים- ובינהם בהחלט ייתכן כי מחלות כלשהן ייפגעו קשה במערכת זו, ובדרך זו גם ביכולת הגוף לייצר נוגדנים ו/או לשמור עליהם). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות