חיסונים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/06/2002 | 23:15 | מאת: רמי

שלום רב האם יש סיכון בלקיחת חיסון כדוגמת אנטי טטנוס במצב שהגוף לא בריא או האם יכולים לקרות תגובות שליליות כתוצאה מחיסון שניתן לגוף לא בריא? תודה רבה!

20/06/2002 | 23:49 | מאת: שירי

שלום, בהמשך לשאלתו של רמי, ברור שכדאי לתת חיסון כשהגוף בריא, אבל מה קורה אם "מתבשלת" מחלה אשר עדיין לא הופיעה? איך הגוף מתמודד עם עומס המחלה שבדרך והחיסון? (שאלתי לא רק לגבי חיסון לטטנוס אלא לכלל החיסונים ובפרט לחיסונים שניתנים בילדות). שאלה נוספת:חיסנתי את בני בן השנתיים נגד צהבת A. תוך כמה ימים הגוף מפתח נוגדנים למחלה? מתי "אידיאלי" מבחינת הגוף להתמודד עם זיהמים ויראלים אחרים? אני לא רוצה "לבודד" אותו מחבריו אבל הוא נידבק מהם כל שני וחמישי במחלה אחרת ואני רוצה שהוא קודם יתגבר על החיסון לפני שהוא יחלה שוב. תודה מראש על תשובותיך.

שלום שירי, נוגדנים הנוצרים כתוצאה מחיסונים מופיעים בדמו של המחוסן תוך מספר ימים ממתן החיסון, אם כי לא תמיד במידה מספקת (ולכן יש חיסונים, כמו זה נגד הפטיטיס A, המורכבים ממספר זריקות הניתנות במרווח של מספר שבועות זו מזו). לגבי שאלתך השניה- ייתכן כי יעילות החיסון תפגם במקצת אם הוא ניתן בזמן שבגוף "מתבשלת" מחלה כלשהי (דבר היכול אולי להסביר מדוע אנשים שונים לא מייצרים נוגדנים נגד החיסון באותה מידה כמו אנשים אחרים), אך אין לי מידע מדעי ומוסמך על כך. אולי כדאי שתפני שאלה ספציפית זו לרופא אימונולוג. הרבה בריאות אפי

שלום רמי, אני לא יודע מה זה בדיוק "גוף לא בריא", אך עקרונית- לקיחת חיסון נגד טטנוס מלווה בתופעות לוואי מועטות בלבד, וגם אנשים עם מחלות- לרבות פגיעה במערכת החיסון שלהם- יכולים לקבל חיסון זה בבטחה, אם כי באנשים כאלו ייתכן כי יעלות החיסון תפחת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות