שוב חיסונים....

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/06/2002 | 11:09 | מאת: רמי

שלום ושוב תודה, כלומר יכול להיות מצב שיעילות חיסון מסוים תפגם כתוצאה ממחלה/בעיה מסוימת? מה עושים במקרה כזה, נותנים חיסון נוסף?

שלום רמי, זה תלוי באיזה חיסון מדובר והאם ניתן ל מ ד ו ד את יעילותו. למשל, לאחר מתן חיסונים נגד הפטיטיס בי (HBV), ניתן למדוד את רמת הנוגדנים בדם, ואם היא נמוכה מ- 10 יחידות בין לאומיות- נותנים חיסון נוסף. לעומת זאת, לאחר מתן חיסון נגד דיפטריה, למשל, לא מקובל לבדוק נתון זה- כך שקשה לדעת אם החיסון הוא יעיל או לא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות