צהבת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/06/2002 | 16:36 | מאת: המודאגת

הייתי רוצה לדעת איך נדבקים במחלות הצהבת C, וB מי נמצא או עלול לחלות במחלות אלו? האם הם ניתנות לטיפול? ומה הסמפטומים למחלות? אודה לתשובתך במהרה. המודאגת.

שלום מודאגת, נגיפי הצהבת מסוג B ו- C עוברים מאדם לאדם בעיקר עזרת דם ומוצריו (לרבות מחטים מזוהמות), וביחסי מין. הסימפטומים של זיהום חריף בנגיפים אלו- חום, חולשה, הרגשה כללית רעה, הופעת צהבת ועוד. בשלב המחלה החריפה הטיפול המומלץ הוא סימפטומטי בלבד (הורדת חום, מתן נוזלים למניעת התיבשות, וכדומה). חלק מהחולים מחלימים בעצמם מהמחלה (דהיינו המערכת החיסונית שלהם מחסלת את הנגיף) ומטבע הדברים הם לא זקוקים לטיפול נוסף. לעומת זאת, לאותם חולים המפתחים מחלה כרונית (דהיינו- הנגיף נשאר בגופם וגורם נזק מתמשך)- יש כיום טיפולים תרופתיים הניתנים במרפאות כבד מיוחדות (הצמודות בד"כ לבתי חולים). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות