דחוף לרופא

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/06/2002 | 18:41 | מאת: המודאגת

אם חס וחלילה מגלים סוג של צהבת אצל אחד מבני הזוג, שרוצים לעבור הפריה חוץ גופית לא יאשרו להם זאת בשל כך? האם יהיה ניתן לטפל במחלה ואח"כ לעבור את הטיפול?

שלום מודאגת, את צריכה לתת לי יותר פרטים על הממצאים המעבדתיים של ה"חולה" (למשל- באיזה נגיף מדובר, האם מדובר בזיהוי הנגיף עצמו או בזיהוי הנוגדנים לנגיף זה וכדומה) כדי שאוכל לתת לך תשובה ענינית. עקרונית, רוב המבוגרים שחולים במחלה חריפה הנגרמת ע"י הפטיטיס בי (HBV), למשל, מחלימים ממנה באופן עצמוני ולא זקוקים לטיפול כלל. שיעור ההחלמה ממחלה חריפה הנגרמת ע"H הפטיטיס C הוא נמוך יותר, אך עדיין משמעותי. מיותר לציין כי מי שמחלים מהמחלה יכול לעבור הפריה מלאכותית כמו כל אדם שלא לקה במחלה בעבר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות