גרון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/06/2002 | 06:56 | מאת: נועה

סטרפטוקוק מקבוצה a הוא שגורם בד"כ לדלקות גרון. אצלי בשנה האחרונה כל הזמן מופיע במשטח הגרון סטרפטוקוק בטא המוליטי מקבוצה c. כאבי הגרון שיש לי נובעים כנראה מזיהום ויראלי ולא מחיידק זה. מדוע מופיע חיידק זה? האם הוא לא נדיר? באיזה סוג של אנשים/חולים מופיע חיידק זה?

שלום נועה, סטרפטוקוקוס בטה המוליטי מקבוצה C איננו נדיר (אם כי גם לא כל כך שכיח כמו בן משפחתו מקבוצה A) בגרונות של אנשים מהם נלקח משטח גרון, ואני מסכים עמך שאין הוא בהכרח הגורם לכאבי הגרון מהם את סובלת לפרקים. מדוע הוא מופיע דווקא אצלך(ו/או אצל אנשים מסוימים)? אינני חושב שיש בספרות הרפואית תשובה לכך היות והחיידק הזה, בהיותו בעל פתוגניות מוגבלת, לא מהווה מטרה לחוקרים ולמאמרים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות