חיסון נגד כלבת-מותר?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/06/2002 | 10:07 | מאת: בת של...

שלום רב. אמא שלי עברה לפני 5.5 שנים ניתוח להוצאת גוש ממאיר מהשד והוצאו גם רוב או כל בלוטות הלימפה בבית השחי של אותו צד, שתי בלוטות היו נגועות. היום אימי עדיין במעקב כל חצי שנה ומלבד שתי אפיזודות של דלקות חריפות בבלוטות הזיעה בבית השחי (בשני הצדדים) ואפיזודה נוספת של צלוליטיס על השד - אומרים שהכל בסדר (טפו, טפו, טפו...). ולשאלתי - אימי מעוניינת לקבל חיסון נגד כלבת (ביקרו אצלנו בחצר שני שועלים ויש לנו חתולים רבים לא מחוסנים). האם מותר לה לקבל את החיסון או שיש סיכון רב מדי? האם בכלל החיסון הוא נגיף מומת או מוחלש? האם יש תופעות לוואי (לאוכלוסיה הכללית וספציפית לאימי?)? תודה רבה מראש על ההתייחסות.

שלוםבת של... אמא שלך בהחלט יכולה לקבל את החיסון נגד כלבת, אך אני לא בטוח שיש הצדקה לתת לה אותו רק בגלל "ששני שועלים ביקרו אצלכם בחצר". הרבה בריאות אפי

16/11/2002 | 21:47 | מאת: דר' פיצ'ון

מותר

מנהל פורום מחלות זיהומיות