פניצילין

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/06/2002 | 18:38 | מאת: נחמיה

שלום ד"ר. האם RAFAPEN MEGA יכולה להיות תרופה נגד עגבת או זיבה (או מחלות מין אחרות), על אף שאיננה "התרופה הקלאסית" למחלות אלה? תודה.

שלום נחמיה, פניצילין (אם כי לא ראפאפן) הוא דווקא כן התרופה הקלאסית לעגבת (סיפיליס) והוא עדיין תרופת הבחירה (הניתנת בדרך כלל בזריקה לתוך השריר או הווריד) במחלה זו. לגבי זיבה (גונוריאה)- בעבר היה הפניצילין טיפול יעיל גם בחיידק הגורם למחלה זו, אך מזה שנים רבות רוב החיידקים בקבוצה זו הפכו לעמידים לפניצילין כך שהיום מומלץ לתת תרופות אנטיביוטיות אחרות למחלה זו. הרבה בריאות אפי

23/06/2002 | 01:15 | מאת: נחמיה

שלום ד"ר אפי. כרגע, אני מטופל בראפאפן מגה נגד הסטרפטוקוקוס A שהתגלה בגרוני. במשך השבת היתה לי תחושה לא טובה באזור הפין ואכן צמחה לה נקודה באזור השופכה. אם יתגלה שנדבקתי בעגבת האם אוכל לקבל טיפול בו זמנית בשני סוגי הפניצילין? בתודה מראש ובהוקרה רבה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות