תודה ושוב תודה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/06/2002 | 14:01 | מאת: אורן אורנים

ד"ר אפריים - הרבה הרבה תודה. ובכל זאת ארצה לשאול רק עוד שלוש שאלות, אינך חייב לענות כמובן. אבל אני מתחנן שאם אתה מחליט לענות, אנא אל תיתן לי תשובה כללית כמו: "אלו הם אינם סימנים של..." או : "יכול להיות, ואם אתה באמת מודאג תלך להבדק". שאלה ראשונה: האם דם יבש יכול להדביק באיידס? שאלה שניה: האם מיקרון דם, כמות שאינה נראית בעין בלתי מזויינת יכולה להדביק? שאלה שלישית: האם במצב של "שפעת איידס" , אם כבר "החליטו" הבלוטות להתנפח ולכאוב , לא הגיוני יותר שכל הבלוטות( או לפחות הבולטות שבהן - מתחת לצוואר, בית השחי , מפשעה) יתנפחו ויכאבו מאשר רק זוג אחד של בלוטות ( כמו במקרה שלי בלוטות המפשעה)?

שלום אורן אורנים, 1. דם יבש (חיצונית) אך עם תאי דם שעדיין לא "מתו" יכול להדביק ב- HIV. 2. גם מיקרון מעוקב של דם יכול להדביק בנגיף. 3. לא תמיד יש "הגיון" במחלות- והדבקה חריפה ב- HIV יכולה להתבטא רק בחום ובהגדלה של בלוטות לימפה במפשעה, למשל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות