שאלה נוספת בעניין toxoplasma
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
אכלתי במסעדה וביקשתי שיכינו לי היטב את הבשר. כשפרסתי את הסטיק ראיתי שהוא קצת מדמם והחזרתי אותו לצלייה נוספת. העניין הוא שהמשכתי לאכול בצלחת בה שמתי קודם את חתיכת הבשר המדממת וייתכן שבצלחת נשאר מעט מהדם (רק בדיעבד חשבתי על זה - דווקא את הסכין והמזלג ניקיתי היטב במפית). מה הסיכויים להידבק ככה בנגיף הטוקסופלסמה?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום דנה, 1. טוקסופלזמה זה טפיל ולא נגיף. 2. אם הבשר היה ממקור אמין ותחת בפיקוח וטרינארי אזי הסבירות להידבקותך בטפיל הנ"ל היא נמוכה. הרבה בריאות אפי