נוגדנים לצהבת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/02/2002 | 16:15 | מאת: אייל

שלום רב, אם קיבלתי חיסון נגד צהבת, האם בגופי יש נוגדנים לצהבת? האם מגלים אותם בבדיקת דם? האם יש הבדל בין החיסון נגד צהבת שמקבלים התינוקות לחיסון שמקבלים המבוגרים. מה ההשלכות שיכולות להיות מצהבת? איזה טיפול מקבלים כשחולים בה? האם לאחר שמחלימים נשארים נוגדנים בגוף?

שלום אייל, 1. אם חלית בצהבת הנגרמת ע"י נגיף ההפטיטיס בי (HBV), או חוסנת כנגדה- צריכים להיות לך נוגדנים בדמך. נוגדנים אלו ניתנים לגילוי בבדיקת דם פשוטה. 2. אין הבדל עקרוני בין החיסון שמקבלים ילודים לבין זה שמקבלים מבוגרים כנגד הנגיף, אלא בכמות בלבד. 3. צהבת זו, אם חולים בה, יכולה לגרום לאי ספיקת כבד חריפה ולמוות, ולדלקת כבד כרונית, היכולה להסתבך בשחמת הכבד (הרס איטי של הכבד עם אי ספיקה מתקדמת על סיבוכיה הרבים) ובסרטן הכבד. 4. יש כיום טיפולים ייחודיים למחלה זו, וכדאי להתייעץ עם רופא כבד מומחה כדי לראות אם החולה במחלה מתאים לטיפולים אלו. הרבה בריאות אפי

11/02/2002 | 11:58 | מאת: אייל

האם יש צהבות מסוגים אחרים? אם כן, האם ניתן לזהות בדם נוגדנים שלהם גם לאחר החלמה מלאה? האם החיסונים שמקבלים התינוקות (וגם אנחנו, לפחות כשהיינו בצבא), מחסנים גם כנגד יתר סוגי הצהבות? האם בכל מקרה של חיסון כזה או אחר (גם שאינו קשור לצהבת) נישארים נוגדנים בגוף שניתן לזהות אותם בבדיקת דם? תודה על התייחסותך.

מנהל פורום מחלות זיהומיות