מורסות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/06/2002 | 21:55 | מאת: שירה

אפי שלום! לא , לא המלצת לי לשנות את שיטת הסרת השיער - לעיתים אינני מגלחת את השיער במשך חודשים רוכים בבית השחי אבל המורסות חוזרות. בבית השחי יש לי המון שחורים (כמו אלו שבפנים) שמתפתחים לפצעים, ובמפשעות גם בחלקים שאינני מסירה שיער הן מופיעות. אשמח לקבל כל המלצה אחרת.(להזכירך אני סובלת מזה שנים רבות) תודה

שלום שירה, לפי תאורך את סובלת ממצב שנקרא- HIDRADENITIS SUPPURATIVA, שהוא מצב כרוני ובעייתי לטיפול. אם קומפרסים חמים וטיפול אנטביוטי מקובל, הניתן לך על ידי רופא המשפחה, לא עוזר בשעת הופעת המורסות, יהיה עליך לגשת לכירורג כדי שינקז אותן (בעת הופעתן). למניעה, אפשר לנסות טיפול אנטיביוטי יומי (למשל ב- CEFORAL 500MG ) אך יעלותו של טיפול כזה לא הוכחה, וייתכן כי בסופו של דבר יהיה צורך לבצע ניתוח רדיקאלי של האזורים המעורבים כדי לחסל את הבעיה אחת ולתמיד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות