וירוסים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/06/2002 | 23:08 | מאת: מיקה

שלום ד"ר אפי, כמה זמן חיים וירוסים על חפצים (לאחר שאדם חולה נגע בהם עם פיו) אני מתכוונת למחלות ויראליות שכיחות של חום, צינון, הקאות ושלשולים ושאר זיהומים שכיחים. האם ידוע לך כמה זמן חי נגיף אבעבועות רוח בצורה זו?

שלום מיקה, נגיפים יכולים להתקיים מחוץ לגוף האדם (למשל- במקרה של נגיף אבעבועות הרוח- בנתזי רוק, או בטיפות משלפוחית הנמצאים ע"ג חפצים) למשך מספר שעות (בדוגמא הנ"ל- עד שהרוק או נוזל השלפוחית מתייבש). במקרים אחדים- תקופה זו יכולה להמשך אף ימים (במקרה שצואה נגועה בנגיף מופרשת, למשל, לתוך מקווה מים, או דם מזוהם נשאר בתוך מחט של מזרק). הרבה בריאות אפי

26/06/2002 | 22:47 | מאת: מיקה

ד"ר אפי היקר, הנושא מאוד מעניין אותי, איפה אני יכולה לקרוא על זה? לגבי שאלתי, לא הבנתי ממך לגבי קיום מחוץ לגוף של וירוסים "עממיים" כמו: נזלת, חום וכו'... האם יכולים לשרוד מחוץ לגוף ולכמה שעות? תודה, מיקה

מנהל פורום מחלות זיהומיות