פגיעות דגים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/06/2002 | 21:42 | מאת: אורי

מה ידוע לך על זיהומים הנובעים מפגיעות של דגים? ממה מושפעת מידת הפגיעה בחולה? האם יש תרופות אנטיביוטיות לכל החידקים הידועים כיום? תודה.

שלום אורי, המונח "פגיעות של דגים" הוא רחב מדי מכדי שאוכל לתת לך תשובה ענינית. אציין איפוא רק שבארץ דווח בשנים האחרונות על חיידק בשם VIBRIO VULNIFICUS המצוי על סנפיריהם של דגי מושט, ושהעלול לגרום לזיהומים קשים באנשים שנדקרים מסנפירים אלו. ידוע (גם מעבודות על זן שונה של חיידק זה מארה"ב) שחולים במחלות כבד עלולים לפתח מחלה קשה יותר במקרי זיהום כאלו. טיפול אנטיביוטי מהיר בהחלט יכול לעזור לחולים הנדבקים בחיידק זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות