איידס 3 שאלות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/06/2002 | 22:53 | מאת: מיכאלה

שלום, האם במספרה אפשר לחטוף איידס, למשל כשהספר מגלח את השיער ונוצר גירוי אדום בעור ( שריטה לא עמוקה). שאלה נוספת, בעת קיום יחסי מין, אם גבר פולט לאישה על הגוף האם גם אז ניתן להידבק באיידס? האם אפשר להיות חולה/נשא של הנגיף 10 שנים בלי לדעת ובלי שום סימן מחשיד?

שלום מיכאלה, 1. במספרה אפשר להידבק ב'נגיף האיידס' - למשל אם משתמשים בסכין שזוהם בדמו של חולה HIV אצל אדם אחר, ללא ניקוי בינהם. 2. פליטת זרע של גבר נגוע ב- HIV על עור (שלם וללא פצע או שריטה) של אשה- איננה מאפשרת את מעבר הנגיף. 3. אפשר להיות נשא של הנגיף במשך 10 שנים מבלי לפתח כל תסמינים של מחלת האיידס. הרבה בריאות אפי

27/06/2002 | 22:51 | מאת: מיקה

הי ד"ר אפי, תודה על תשובתך. נניח שהסכין במספרה מזוהמת בנגיף והסכין נוגעת בעור של אדם בריא ו"שורטת" אותו קלות (לא פציעה), כולל אודם במקום כתוצאה מהגירוי. האם ניתן כך להידבק באיידס?

מנהל פורום מחלות זיהומיות