שחפת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/02/2002 | 01:30 | מאת: גלי

אדם שחלה בשחפת שהוגדרה כשחפת פעילה אך לא מדבקת בתרביות - קיבל טיפול במשך שנה וחצי בכל התרופות המקובלות בהשגחת משרד הבריאות. אמנם, הוא גם מקבל סטרואידים לפעמים במינונים גבוהים ובמקביל לוקח איזונאיזיד בזמן הטיפולים האלה. השאלה הנשאלת היא האם אותו אדם עלול לפתח את השחפת שוב ולהביאה למצב פעיל יותר או מדבק. וכן מה הם הסימפטומים העלולים להעיד על כך שפיתח את המחלה או שנהיה מדבק.

שלום גלי, קודם כל הבהרות: 1. איזוניאזיד היא תרופה הניתנת כחלק מהטיפול המשולב בשחפת. 2. סטרואידים אינם, בדרך כלל, חלק מהטיפול בשחפת אלא תרופה שייתכן וגרמה לשחפת הרדומה להפוך לפעילה. לגבי השאלות שלך: 1. אדם שלקה בשחפת ולא נרפא לגמרי עלול (למשל בגלל שהוא לא לקח את התרופות כמו שצריך או שהחידק שלו היה עמיד להן), בהמשך, לפתח שוב מחלה פעילה ומדבקת. 2. הסימפטומים העקריים של שחפת ראות פעילה ומדבקת הם שיעול (לפעמים עם ליחה דמית), קוצר נשימה, וחום- שהם גם ביטוי לכל דלקת ראות- הנמשכים זמן רב מהרגיל ואינם מגיבים לטיפולים אנטיביוטיים מקובלים. הרבה בריאות אפי

18/05/2002 | 15:57 | מאת: רון

שלום הייתי רוצה לדעת כיצד עלולים להדבק בשחפת את כל אפשרויות שעלולות לגרום להדבקות גם בכללי וגם דרך חולה שבאים איתו במגע כלשהו תודה מראש

21/12/2002 | 17:08 | מאת: יואל

אני מחפש רשימת של מעבדות המתעסקים בשחפת בארץ, טלפון,כתובת ושם. יואל

מנהל פורום מחלות זיהומיות