CMV הריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/02/2002 | 11:25 | מאת: קרן

אני בהריון בתחילת שבוע 17. לפני כשבועיים בצעתי בדיקות דם לנגיף CMV ולהלן התוצאות: IgG possitive 16.4 IgM 114 border מחרתיים אני אמורה לקבל את תוצאות ה- AVIDITY שאלתי היא האם תוצאות ה- AVIDITY הן חד-משמעיות? האם אני חייבת לעבור בדיקת מי שפיר? אם בדיקות ה- AVIDITY יהיו תקינות האם יש אפשרות לדעת בוודאות כי העובר לא נפגע? תודה על תשובתך.

שלום קרן, תשובות ה AVIDITY ל- CMV, כמו רבות מבדיקות המעבדה, אינן חד משמעיות אלא מקדמות את הרופא בהחלטתו האם מדובר בזיהום חדש או ישן. לגבי שאלתך השניה- כמו רבות מבדיקות המעבדה, גם אם הבדיקה תהיה תקינה- אין בטחון של 100% שהעובר לא נפגע ב- CMV, אך הסבירות לכך יורדת בהרבה (לעומת בדיקה לא תקינה). לגבי הצורך בבדיקת מי שפיר- אני חושש שאת מקדימה את המאוחר. כדאי להמתין לתשובת הבדיקה הנ"ל ורק אז לדון באופציה זו. הרבה בריאות אפי

10/03/2003 | 14:10 | מאת: אתי

בממצאי בדיקות הדם של בני בן השנתיים וחודשיים התקבלה תוצאה חיובית ל- CMV IgG (גדול מ- 250 AU/ml ). ה- CMV IgM שלו שלילי. אני בשבוע ה- 29 להריוני, ובשבוע ה- 16 עשיתי בדיקות ל- CMV, ושני הערכים אצלי היו שליליים. אני מבינה כי הערך החיובי מראה על הידבקות בעבר; שאלתי היא - על כמה חודשים בעבר מדובר והאם יש סיכוי להידבקות שלי? מה הסיכונים בשלב זה של הריוני במידה ויש הידבקות? האם היית ממליץ לבצע שוב בדיקות דם חוזרות? תודה מראש.

מנהל פורום מחלות זיהומיות