חיסון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/07/2002 | 21:25 | מאת: דניאל

ערב טוב, האם חיסון דחף לטטנוס שניתן לפני כ 4 וחצי שנים בצבא מספיק גם במקרה של חדירה עמוקה? תודה רבה דניאל.

שלום דניאל, "חדירה עמוקה" הוא מונח מעורפל בכל הקשור לטטנוס, והמונח "פצע מזוהם" הוא הרבה יותר רלוונטי. בכל מקרה, ההמלצה לזריקת דחף במקרה של פצע מזוהם עם סיכון גבוה לטטנוס היא לאחר 5 שנים מהזריקה הקודמת, ובמקרה של פצע נקי עם סיכון נמוך למחלה זו- 10 שנים. הרבה בריאות אפי

03/07/2002 | 14:06 | מאת: דניאל

שלום שוב, בכל מקרה יש כמה דברים שאני רוצה לדעת על הטטנוס: מה מינימום ומקסימום הזמן להתפרצות המחלה, האם הדבר דומה לנשאות של אידס כלומר כל עוד אין החידק מתפרץ הוא לא מורגש כלל? האם התפרצות המחלה היא מהירה ומיידית או שמה הדרגתית? איזה טיפול ניתן כאשר המחלה מתפרצת? האם יכולים להיות מקרים שמחלה זו תפרוץ למרות שהגוף התחסן בעבר? תודה רבה!

מנהל פורום מחלות זיהומיות