שאלה דחופה לרופא - CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/07/2002 | 00:05 | מאת: נורה

שלום, אני בהריון שבוע 23/24. בתחילת ההריון בדיקת דם העלתה שאינני מחוסנת נגד cmv. בתאריך 26/3 ערכתי בדיקת דם שממנה עלה: (cmv igg=0.2 (negative cmv igm=negative בתאריך 1/5 ערכתי בדיקת דם נוספת שגם בה שני הערכים היו שליליים (ללא פירוט מספרי). בתאריך 2/7 ערכתי בדיקה נוספת והפעם התוצאה היתה - (cmv igg=4.7 (negative לגבי cmv igm עוד אין תוצאה ומנסיוני בבדיקות הקודמות זה ייקח עוד זמן רב (כשלושה שבועות). שאלותיי הן - 1. מה זה אומר ה"קפיצה" הזאת בערכי igg מ- 0.2 ל- 4.7 ? האם יכול להעיד חלילה על הידבקות, למרות ששני הערכים נחשבים "שליליים"? 2. האם הידבקות במחלה במהלך ההריון מסוכנת רק בשליש הראשון או לאורך כל ההריון? אנא ענה לי בדחיפות. אני מאוד מאוד מאוד מודאגת ולחוצה. תודה רבה.

שלום נורה, ה"קפיצה" בערכי ה- IgG שלך יכולה להיות עליה אמיתית בערכי נוגדן זה ל- CMV כביטוי לתחלואה חדשה בנגיף, אך יכולה להיות גם ואריאציה שכיחה של בדיקה שהיא חסרת כל משמעות קלינית, היות והיא הרבה מתחת לסף המגדיר בדיקה כחיובית (סף שערכו, דרך אגב, לא צוין בשאלתך וחבל...). לשאלתך השניה, אם מדובר בהדבקה חדשה- המחלה מסוכנת בכל מהלך ההריון, אך היא יותר משמעותית בחודשים בהם נוצרים האיברים של העובר- דהיינו בחלקו הראשון של ההריון. המלצתי- אם במעבדה בה ביצעת את הבדיקה התוצאה 4.7 קרובה לסף המבדיל בין תוצאה שלילית לחיובית- לדרוש מהרופא שלך לקבל מיד תשובה על ערכי ה- IgM (לא ברור לי מדוע זה צריך לקחת 3 שבועות), ולבצע AVIDITY TEST, כמו גם סקירת מערכות של העובר ב- US, ואחרי קבלת מידע זה לשקול את המשך דרכך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות