שקיעת דם מוחשת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/07/2002 | 09:04 | מאת: לימור

ד"ר שלום, בבדיקות שנעשו לאימי נמצא שיש לה שקיעת דם גבוהה מאוד - 93 ומצאו שיש לה חלבון בדם ברמות נמוכות אשר אין לו השפעה חיוביות על החלבונים האחרים ( במידה מועטה). ההמוטולוג חושד במיאלומה נעשה צילום סקירת שלד שיצא תקין וכרגע אנחנו לפני בדיקת מח עצם. לפני כחצי שנה לערך אימי חלתה בדלקת ריאות ( שלוותה בקוצרי נשימה והצריכה אינלציות) , וטופלה באנטיביוטיקה רציתי לדעת האם יכול להיות שגורם ויראלי יכול לגרום לחלבון בדם ולשקיע דם גבוהה כ"כ והאם יתכן שקיים זיהום שגורם לשקיעת הדם להיות גבוהה ? אודה מאוד לתשובתך , כרמית

שלום לימור, שקיעת דם מוחשת מיצגת, בדרך כלל, תהליך דלקתי- וכדי לזהות אם הוא זיהומי, "סרטני" או "ראומטי"- יש לבצע בדיקות נוספות. לשאלתך השניה- זיהום בנגיף (וירוס) בדרך כלל איננו גורם לשקיעה כזו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות