טטנוס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/07/2002 | 20:58 | מאת: עמי

שוב שלום, הבנתי שלפעמים הגוך יכול לרפא את עצמו מטטנוס ללא טיפול, באיזה מקרים זה קורה, האם זה בתנאי שהיה חיסון או שאין לזה קשר לחסון? תודה

שלום עמי, טטנוס היא מחלה קשה בדרך כלל, שבהרבה מקרים מסתימת במוות ללא טיפול מתאים, אך כמו הרבה מחלות בהן אנו לוקים, יש אנשים המצליחים להתגבר עליה בעזרת המערכת החיסונית שלהם בלבד, ללא עזרה חיצונית. הדבר לא בהכרח קשור לחיסון שהם קיבלו בעבר, אך סביר כי סיכוייו של אדם שחוסן בעבר כנגד הרעל של החיידק יפתח, אם בכלל, מחלה קלה יותר לאחר הדבקתו, וסיכויו להחלים ממנה, עם טיפול תומך או בלעדיו, גדולים יותר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות