אכינוקוקוס - המשך

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/07/2002 | 00:04 | מאת: נ

ד"ר שלום להבהרה לגבי מצב הנערה בדיקת הדם לאורך כל השנים סרולוגיה 1:6400 גודל הציסטה 6 שנים כ- 5 ס"מ. אינה מצטמקת מעבר לזה. מצב כללי של הנערה טוב , כיצד ניתן לדעת אם יש חיים בתוך הציסטה??? תודה אמא מודאגת

שלום אמא מודאגת (ובצדק), כדי לדעת אם "יש חיים" בתוך הציסטה, אפשר כאמור לעקוב אחר גודלה (ב- US או ב- CT)ואחר הסרולוגיה לטפיל- וייתכן שבמקרה של בתך, לאור הסרולוגיה החיובית, זהו אמנם המצב. אך זוהי רק השאלה הראשונה בסדרה ארוכה של שאלות. השאלה המהותית באמת היא אחרת- מהו הסיכון שבהשארת הציסטה (ה"חיה") כמו שהיא לעומת הסיכון הכרוך בניתוח להוצאתה? והשאלה האחרונה- אם אמנם מחליטים ללכת על הוצאת הציסטה- למה לבחור בניתוח אם יש אפשרות להכניס לתוכה מחט, לשאוב חלק מתוכנה (וזוהי, דרך אגב, עוד דרך לוודא אם יש בה "חיים"), להזריק לתוכה חומר - כגון אתנול- שהורג את הטפיל, ובדרך זו להמנע מניתוח?... במילים אחרות- כיוון שיש עדיין שאלות רבות בלתי פתורות, אני חוזר על המלצתי לא "לרוץ" לניתוח בשלב זה אלא לברר את כל הנתונים הנ"ל ואז לקבל החלטה באופן שקול. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות