נפיחות של בלוטותלימפה-זיהום או?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/07/2002 | 10:01 | מאת: שון

יש לי נפיחות בבלוטות לימפה במפשעה שגיליתי עקב כאב בשרירי המפשעה ובעיקר בקירי הלימפה בשרירים הפנימים של הרגלים המחוברים למפשעה מעין גולות קטנות מאז הכאבים פחתו אבל הנפיחות הכוללת נשארה אין לי חם הרופאים לא ממש מספקים הסבר התשישות הכרונית לדעתי לא קשורה, הרופא שאל אם אני תשוש מזיע בלילה לא ישן טוב, לא רלוונטח. לא ולא עם מרץ ועשיה ונמרץ בבדיקות דם אין מש מצאים לא לימפו ןלא מונו מה עושים כדי לקבל הסבר הייתי אצל פורפ כירורג הוא רמז שהוא כיבכול לא מודאג אבל ההבעות שלו והמשך דבריו על לימפומה כסכנה שמצריכה מעקב צמוד רק כאפשרות שהוא חייב לקחת קצת מלחיץ עוד עובדה חשובה לפני שנה קיבלתי קורטיזון 40 מלגרם ביום עקב פריצת דיסק ובעיה נויורולוגית למשך שבועיים. עכשיו השאלה האם יש קשר בין הקורטידון לזה?-ירידת מערכת חיסון כללית או שהתקפות של הקורטיזון על מערכת החיסון היא רק בתקופה של הנטיחה? וכן איזה בדיקות אפשר לבצע ולדרוש כדי לקבל אינדקציות ברורות באופן מיידי אני משער שזו עוד נפיחות שתעלם( כך גם אמר רופא המשפחה המחילף- ) אני מבקש לקבל אינדקציות יותר ודאיות באמצעות כדיקה-ות אנא עזרתך . הצעך. תודה

שלום שון, כדי לתת לך תשובה הגיונית ורלוונטית אני זקוק ליותר פרטים, למשל, כמה זמן יש לך את הנפיחות הנ"ל, האם הנפיחות היא רק בצד אחד או בשתי המפשעות (או שמא יש לך בלוטות לימפה מוגדלות גם באזורים אחרים בגוף?), האם יש לך מגע עם בעלי חיים, האם אתה סובל ממחלת מין (כגון הרפס), אילו בדיקות עברת עד כה ומה היו תוצאותיהן (למשל שקיעת דם, וסרולוגיה לטוקסופלסמה, לחיידק שרטת החתול ו/או לנגיפים שונים וכד'). עקרונית- אם יש בלוטת לימפה, שלאחר ברור בבדיקות הדמיה ודם לא נמצא לה הסבר, אז הצעד המומלץ הבא הוא ביופסיה מבלוטה זו... ולבסוף, לא סביר שיש קשר בין הקורטיזון שקיבלת לפני שנה לבין הבעיה הנ"ל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות