טטנוס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/07/2002 | 17:13 | מאת: עמי

שוב שלום, האם חלק מהטיפול לטטנוס הוא אותו חיסון דחף, או שאסור להתחסן במקרה שהמחלה התפרצה? תודה!!!

שלום עמי, חלק מהטיפול בטטנוס כולל מתן נוגדנים פסיביים (דהיינו- שהוכנו מראש בבית החרושת) כנגד הרעל של החיידק. יחד עם זאת, תחלואה במחלה (ומתן הנוגדנים הנ"ל) אינה גורמת לחיסון אקטיבי נגדה, ולכן עם החלמתו של החולה צריך לתת לו גם את סדרת החיסונים האקטיביים (ה"רגילים") כנגדה. הרבה בריאות אפי

05/07/2002 | 17:39 | מאת: עמי

האם הנוגדנים הפסיביים שניתנים בטיפול הם אותו חיסון דחף רגיל? תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות