האם יש חיסון נגד CMV?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/07/2002 | 20:24 | מאת: שגית

אני לפני הריון ורציתי לדעת אם יש חיסון כזה. אם אין - מהם הנהלים לפני הריון?

שלום שגית, אין כיום חיסון מסחרי נגד CMV (אבל עובדים על זה...). מבחינה פרקטית, מומלץ שאשה שרוצה להכנס להריון תבדוק את רמת הנוגדנים שלה כנגד הנגיף, כדי לברר אם היא כבר נדבקה בנגיף בעבר (מידע שיעזור לה ולרופא שלה לקבל החלטות מושכלות אם תתפתח אצלה מחלת חום בהריון ו/או תבוצע אצלה בדיקה חוזרת לנוכחות נוגדנים לנגיף זה). הרבה בריאות אפי

06/07/2002 | 11:45 | מאת: שגית

מנהל פורום מחלות זיהומיות