תוצאות טוקסופלזמה בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/07/2002 | 21:04 | מאת: לולה

אני בהריון, שבוע 14. בבדיקה שנעשתה בתחילת ההריון (שבוע שמיני בערך) נמצאו ערכים: igG 18 igM שלילי לא ידועים לי ערכי הייחוס של המעבדה. מה פירוש התוצאות? האם יש חשש שה- igM יעלה? האם התוצאה הנמוכה היא טובה או לא או שאין לה כלל משמעות? אציין שבהריון קודם לפני כשנתיים היה ה igM שלילי ואילו הערך השני לא נמסר מהמעבדה. מתי כדאי אם בכלל, לחזור על הבדיקה? בתודה.

שלום לולה, הבדיקה מציינת כי- כמו רבים מתושבי המדינה- נדבקת בעבר בטפיל הטוקסופלסמה (יש או היו לך פעם חתולים בבית?), והעובדה כי ה- IgM שלילי אצלך (דהיינו- אין לך זיהום עכשווי פעיל) צריכה להרגיע אותך ולאמר לך שאין צורך לחזור על הבדיקה. הרבה בריאות אפי

06/07/2002 | 09:57 | מאת: לולה

תודה ד"ר. רציתי לשאול עוד, האם הערך המספרי שיצא מהווה חיסון בכל מקרה? האם זה כמו באדמת למשל, ששם חיסון נחשב מרמת נוגדנים של 30 ומעלה?

מנהל פורום מחלות זיהומיות