דפתריה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/07/2002 | 14:00 | מאת: רונן

שלום רב, האם חיסון הדחף לדפתריה הוא חי או מת? האם חיסוני הדחף לטטנוס ניתנים כיום במשולב עם דפתריה?

שלום רונן, החיסון נגד דיפטריה הוא "מת" ומורכב מ'רעלן' (TOXOID) של חיידק הדיפטריה שעבר עיבוד כדי שיאבד את רעילותו. הוא ניתן כיום, בדרך כלל, בשילוב עם רעלן נגד טטנוס (אך יש רופאים שנותנים זריקות דחף נגד טטנוס בלבד, כך שאם קיבלת לאחרונה 'חיסון נגד טטנוס' סביר שחוסנת גם נגד דיפטריה אבל זה לא בטוח!). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות