אפי שלום רב

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/07/2002 | 17:33 | מאת: רותם

שמי רותם ואני בת 20 שוחררתי מהצבא לפני חצי שנה עקב מחלת הנשיקה שנמשכה זמן רב ובהמשך אובחנתי כסובלת מ"תשישות כרונית" cfs . בכל אופן בתקופה האחרונה אני סובלת מהתקפי תשישות, סחרחורות, וירוס הורטיגו, דלקות בשתן+גרון (משטח שלילי באופן קבוע), ירידות לחץ דם רציניות עד כדי עילפון, כבר למדתי שבמצב הנ"ל עלי לשכב איפה שלא אהיה ופשוט לחכות שתחושת העילפון תעבור. לפני חצי שנה הברזל שלי כלומר מחסני הברזל iron-119 כיום ה iron ירד ל 36 הירידה דרסטית ע"פ הרופא, והוא נתן לי כדורי ברזל שאני אתחיל לקחת היום. השאלה שלי היא: אני אוכלת בשר, כלומר לא מתה על זה, אבל משתדלת לאכול בעקבות האנמיה ,מדוע יש ירידה כה דרסטית ? האם תוכל לענות לי על כך? בכל אופן אפרט לך את הבדיקות האחרונות שלי: iron-36 vitamin b12-208 tsh-1.42 t4-free-14.5 creatinine blood-0.90 mpv-11.40 hct-36.70 hgb-12.30 rbc-4.44 wbc-10.11 calcium bood-9.45 מצטערת שהתוצאות אינן בסדר הנכון, ישנן עוד בדיקות נוספות אך לא ניראות לי שהן הכרחיות תודה רבה

שלום רותם, אני לא כל כך הכתובת הנכונה לשאלתך (הרופא הנכון המטפל באנמיות נקרא המטולוג), אך מעיון מהיר בבדיקות המעבדה שצרפת עושה רושם שאת בכלל לא אנמית, וגם ערכי הברזל שלך נראים תקינים (לפחות ע"פ הסטנדרד של המעבדה אצלי בבית החולים). הרבה בריאות אפי

08/07/2002 | 21:38 | מאת: רותם

אפי תודה על תשובתך, פניתי אליך מכיון שרופא המשפחה עונה לעיתים רחוקות מאוד. בכל אופן, כל הסיבוכים החלו מאז מחלת הנשיקה שחזרה לי בשנית. השאלה שלי היא יותר- מדוע ערכי הברזל ירדו בצורה כה דרסטית ב חודשיים בלבד מ 119 ל 36 (iron) בכל אופן, התשישות והחולשה עדיין נמצאים, והוירוסים חוזרים לעיתים קרובות לבקר, אך אין סיבה שניראית לעין , מה שנאמר לי ע"פ הרופאים, שהמערכת החיסונית שלי פשוט חלשה. אך תשובה זו מאוד ספקנית למדיי. תודה בכל אופן וערב נעים

מנהל פורום מחלות זיהומיות