צהבת C

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/07/2002 | 18:17 | מאת: שני

שלום! ברצוני לקבל מידע כללי על צהבת C , כיצד אפשר להידבק , וכיצד להימנע מהידבקות? האם אפשר להידבק במגע או בכוס שתייה? במגע דם בהיחתכות אצבע? אשמח לשמוע בתודה שני

שלום שני, עקרונית, הדבקה בהפטיטיס סי (HCV) מתרחשת ע"י מוצרי דם (לרבות מחטים נגועות) או במהלך מגע מיני, כך שמגע אם כוס "מזוהמת" בדם של חולה נגוע יכול לגרום להדבקות רק אם לנוגע יש חתך או פצע פתוח בידו. יותר פרטים על כך תוכלי לקבל באתר http://www.hepatitisonline.org/pages/hepc/abouthetz.html הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות