פרונקל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/02/2002 | 08:42 | מאת: ערן

יש לי הרבה פרונקלים ב-2 הירכים.אבל ללא מוגלה.מזה כחודש. הרופאת משפחה אמרה לי שזה רגישות כלשהי ונתנה לי צינק. הבנתי מחיפוש באתר שפרונקל זה זיהום תת עורי. 1.אם באמת פרונקל לא חייב להוציא מוגלה ? ולמה הוא מתפתח ? זיעה במהלך היום ? 2.מה בד"כ הטיפול המקובל ? היא אמרה שאין צורך באנטיבוטיקה ? מה דעתך ? תודה רבה.

שלום ערן, פורונקל (FURUNCLE) הוא בהגדרתו תהליך זיהומי של העור והרקמה התת עורית המכיל "ליבה" של מוגלה, והנגרם, בדרך כלל, ע"י חיידק בשם STAPHYLOCOCCUS. יחד עם זאת, לזיות עוריות "דמויות" פורונקלים יכולות להיגרם ע"י תהליכים דלקתיים לא זיהומיים, למשל כתוצאה מאלרגיה, וייתכן כי אתה סובל מכך. מיותר לציין כי בעזרת האינטרנט קשה לי לדעת במה בדיוק מדובר, או להציע לך טיפול כלשהו. הרבה בריאות אפי

17/01/2004 | 09:21 | מאת: דנה

שלום.. במידי כל שנה יוצא לי פרונקל אחד על הפנים ובאותו מקום בדיוק....אני רוצה לדעת מה הטיפול לכך ולמה זה יוצא דווקא באותו המקום.

מנהל פורום מחלות זיהומיות