פרוסטיטיס לא בקטריאלית???

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/02/2002 | 18:07 | מאת: אזרח מודאג

ד"נ נכבד, בהמשך לתכתובת קודמת: אני חייל בן 22, בריא בד"כ (פרופיל 82, סעיף אורטופדי). מזה כשנה סובל מכאב עמום באגן ובבטן התחתונה, המקרין לעיתים למותניים ולשק האשכים. בנוסף - סימנים ותלונות המתאימים ל - N.S.U. אך ללא סיפור וודאי של הדבקות, וללא הפרשות ספונטניות. בדיקות שערכתי בין היתר: U.S. - כליות ודרכי שתן - תקין. סרולוגיה ל-CHLAMYDIA - שלילית. שתן לכללית - בלא ממצאים פתלוגיים. שתן לתרבית - עקרה. ע"מ לשלול אפשרות של אורתריטיס - זכיתי בקורס טיפולי ראשון ב- ZETO 250mg*2/D במשך שלושה ימים, וקורס נוסף ב - MINOCIN 100mg*2/D במשך 20 יום. אין הטבה בתלונות. האורולוג שטיפל בי קבע חד משמעית כי מדובר ב -Abacterial prostatitis, והוסיף כי אין צורך בכל טיפול. התייעצתי גם ברופאת עור, וזו הסכימה כי מדובר בתהליך דלקתי כרוני של הערמונית, אך בניגוד לאורולוג - המליצה על המשך המעקב האורולוגי. שניהם טענו כי לא מדובר במחלה מדבקת, אף כי רופאת העור המליצה לשקול קורס טיפולי ארוך בציפרוגיס. ביום ראשון הקרוב אני מתחיל מעקב אורולוגי נוסף. שאלותי הן כדלהלן: 1.) איך ייתכן שהמחלה נגרמת ע"י גורם זיהומי - אך היא איננה מדבקת? 2.) האם הטיפול שקיבלתי אכן שולל אורתריתיס - כפי שטען האורולוג? 3.)האם הציפרוקסצין אכן יעילה כנגד קלמידיות, אוריאופלסמה וטריכומנאס? ידוע לי שהיא משמשת לטיפול במקרים של זיהום גונוקוקי בלבד, האם לא כך הוא? 4.) מה לדעתך עלי לעשות? בתודה מראש, האזרח המודאג.

שלום אזרח מודאג, 1. הרבה מחלות זיהומיות (INFECTIOUS) אינן מדבקות (CONTAGIOUS) במובן המקובל של המילה- דהיינו הן אינן עוברות בקלות מאדם לאדם, או עוברות לבני אדם דרך האדמה (למשל טטנוס), אוכל (למשל הרעלת מזון) וכד'. 2. הטיפול שקיבלת לא שולל בוודאות אורטריטיס אך מוריד את הסבירות שחלית במחלה זו. 3.ציפרו אינה תרופת הבחירה שלי נגד קלמידיה או יוריאופלסמה, והיא אינה יעילה נגד טריכומונס (שהוא טפיל ולא חיידק). 4. לדעתי עליך להמשיך את הברור במסגרת הפגישה המתוכננת לך עם האורולוג בתחילת השבוע הבא. הרבה בריאות אפי

12/02/2002 | 19:54 | מאת: אזרח מודאג

ד"נ, תודה רבה לך על התשובה המפורטת והמהירה. בכבוד רב, האזרח המודאג.

מנהל פורום מחלות זיהומיות