טוקסופלזמה.
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
קניתי היום פסטה שמנת בטטה בבית קפה הפסטה הייתה רותחת והבטטה חתוכה לקוביות קטנות (מקולף) אך לא יודעת מן הסתם אם שוטפים או מבשלים לפני חלק מהחתיכות היו רכות לחלוטין וחלק מעט קשות גן היו עלי בזיליקום טריים שמהחום נהיו סמרטוטיים. האם לדעתך יש סיכוי להדבקות בטוקסופלזמה אם המזון בושל ללא שטיפת הבטטה והבזיליקום אל חומם במחבת (שוב לא יודעת כי לא ראיתי ) האוכל היה חום והעלה אדים. תודה
שלום הילית, הסיכוי להדבקה ב'טוקסופלאזמה' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשב כנמוך מאד. הרבה בריאות אפי