שאלה בנושא גבינה צהובה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/12/2021 | 18:56 | מאת: עדי

היי אשמח למענה, אתמול קנינו חבילת גבינה צהובה, הגבינה היתה יום שלם בחוץ בסל קניות על השיש. ובערב כשהגענו שמנו אותה במקרר במקום לזרוק(מחוסר תשומת לב). היום הילדים אכלו ממנה. האם זה מסוכן?

שלום עדי, אולי זה מסוכן (אם הגבינה הכילה חיידקים פתוגניים) ואולי לא (אם לא היו בה חיידקים כאלו). הרבה בריאות אפי

06/12/2021 | 07:35 | מאת: עדי

חיידק פתוגני הכוונה ליסטריה לדוגמא? איזה עוד חיידקים? איך ניתן לדעת? תוך כמה זמן יופיעו תסמינים? האם זה מסוכן ברמת סיכון חיים או ברמת קלקול קיבה? תודה

שלום עדי, בדרך כלל מדובר ב'חיידקים צואתיים' כמו 'אי. קולי' הגורמים לקלקול קיבה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות