שאלה לגבי אתר משרד הבריאות- קורונה
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
היי, בקורונה- משרד הבריאות. מגיעים לאתר עם גרפים. כשבוחרים השפעת התחסנות על אוכלוסיה. יש גרפים של תחלואה לפי גילף חולים קשה, מאומתים... ומה שמוזר שדווקא המחוסנים עם בוסוא יותר חולים מאלו שרק 2 מנות. בכל הגרפים היתכן? או שאולי טעו בעמודות. לדוגמא: מאומתים יום 2.1.22 יש 37 בוסטר לעומת 17 ללא בוסטר. 35- מהלא מחוסנים. בעמודה של חולים פעילים לפי גיל: נניח גילי 40-50: יש מחוסנים חיסון 3: 4055 לעומת ללא בוסטר:607 ולא מחוסנים:928 היתכן? או שטעו בגרפים זה נמשך כך לכל הגילאים.. ומבחינת מחלה קשה אין הבדל בוסטר וללא בוסטר. למה אומרים שהבוסטר יעיל? חולים קשה: בוסטר 1.6 חיסון ללא בוסטר 4.1 לא מחוסנים:35 נראה שאין הבדל מהותי בין בוסטר וללא בוסטר
במניעת מחלה קשה. מספר חולים קשים ל 100,000: 4.1 מחוסנים פעמיים ללא בוסטר. 1.6 מחוסנים פעמיים + בוסטר. הבוסטר בישראל, נכון לעכשיו, מפחית מחלה קשה ב 61%.
כשרוצים לבדוק יעילות של חיסון לא מסתמכים על מספרים יומיים של חולים אלא על נתונים של כמה שבועות/חודשים. בנוסף, המספר האבסולוטי של חולים לא קובע אלא האחוז היחסי של חולים בקרב מחוסנים ולא מחוסנים. לדוגמא: בקבוצה של 100 נבדקים – 80 מהם מחוסנים ו 20 לא מחוסנים (זה בערך המצב בבני 60+ בישראל עכשיו) התגלו 8 חולים במחוסנים ו 4 חולים בלא מחוסנים. כלומר יש פי 2 יותר חולים במחוסנים מאשר בלא מחוסנים. ה'מסקנה' - החיסון לא עוזר ורק מזיק. אבל בחישוב האחוז היחסי יש 10% תחלואה במחוסנים לעומת 20% תחלואה בלא מחוסנים. המסקנה הנכונה – החיסון מפחית תחלואה ב 50%.
תודה אבל... יותר מעניין אותי אלו שחוסנו פעמיים לעומת בוסטר. אלו שלא חוסנו זה די ברור... העוקומות שם מוזרות... בעיקר בחלוקה לפי גיל. וזה לא עדכון יומי.
שלום יעל, 1. ה'בוסטר' (נגד ה'קורונה') נחשב כיעיל רק במהלך החודשים הראשונים לאחר קבלתו. זו הסיבה שמשרד הבריאות ממליץ על בוסטר נוסף לאלו שקיבלו את הראשון לפני למעלה מארבעה חודשים. בגרפים שאותם את מתארת אין התייחסות למועד קבלת הבוסטר. 2. השימוש במספרים מוחלטים (של חולים) לא תורם להבנת הנושא אם לא יודעים מה הוא גודל הקבוצות (של המתחסנים בשתי מנות, של המתחסנים עם בוסטר, ושל הלא מתחסנים). הרבה בריאות אפי