הפה והטלפיים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/07/2002 | 09:38 | מאת: נעמה

אני בוגרת (בת 40), חליתי במחלת הפה והטלפיים. שאלתי היא כיצד עלי לנהוג בנוגע למגע עם אנשים, האם המחלה מדבקת? אם כן, באיזה שלב של המחלה אני יכולה להדביק אחרים?

שלום נעמה, המחלה מדבקת דרך דרכי הנשימה, וכל עוד יש לך פצעים בפה (ו/או חום) את מסכנת את האנשים הנמצאים במגע ק ר ו ב אליך. מבחינה פרקטית- היות ולהפסיק לנשום זה קצת קשה, הרי שלהמנע מנשיקות בפרק זמן זה (וכמובן גם הקפדה על רחיצת ידיים) נראה לי הצעד היחיד בו את יכולה לנקוט. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות