החידק

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/07/2002 | 15:27 | מאת: יאיר

האם נכון הדבר שלחידק הטטנוס חי במערכת העיכול של בני אדם ובעלי חיים - אם כן, איך הוא מגיע לשם, האם המצאותו שם לא מסוכנת? האם בעצם החידק מגיע לאדמה מהפרשותיהם של בעלי החיים? האם יש מקור אחר לחידק באדמה חוץ מבעלי חיים? מה הקשר של החידק לאבק בכלל ולאבק הבית אם כך? מה הקשר שלו ללכלוך הנפוץ במטבח ולחלודה? תודה רבה לך!!!!!!!

שלום יאיר, החיידק נמצא באדמה, וכל מה שבא במגע עם האדמה (למשל ברזל, חלוד או לא) יכול לשאת את החיידק. לגבי מערכת העיכול של בני אדם ובע"ח- לא ידוע לי על המצאות החיידק שם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות