סלמונלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/07/2002 | 02:41 | מאת: רוני

בתי בת השנה וחודש נדבקה מחיידק הסלמונלה וקיבלה טיפול באנטיביוטיקה. שאלתי היא ממה היא נדבקה? כשהיא עדיין בבית ולא בגן ילדים. היא לא אכלה ביצים ולא בשר? וכמו כן האם המחלה מסוכנת למרות האנטיביוטיקה? האם יש לה לאחר מכן תופעות לוואי? תוך כמה זמן ממתן האנטיביוטיקה השלשולים צריכים להיפסק?

שלום רוני, חיידק הסלמונלה יכול להמצא כמעט בכל מוצר מזון- בעיקר בחודשי הקיץ, וכן על ידיהם של אנשים (או ילדים אחרים) הסובלים מזיהום מעיים בחיידק זה, או אפילו ע"ג חפצים שהם נגעו בהם, וכל אחד ממגעיה של בתך או המאכלים (או הצעצועים) שהיא הכניסה לפה יכול להיות מקור הדבקה פוטנציאלי. ברוב המקרים המחלה איננה מסוכנת ואני צופה כי תוך מספר ימים, עם או בלי אנטיביוטיקה, השלשולים יפסקו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות