חיסון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/07/2002 | 13:41 | מאת: שלומי

שלום, תוך כמה זמן ממתן חיסון דחף לטטנוס (כשהחיסון לפניו היה לפני 4 וחצי שנים) רמת הנוגדנים מתיצבת והופכת יעילה לחיסול החידק? האם ניתן באמצעות בדיקה מסוימת או באמצעות בדיקת רמת נוגדנים לדעת עם הגוף או הנוגדנים נחשפו לחידק? תודה רבה!!!

שלום שלומי, לאדם שחוסן בעבר, ושניתנת לו זריקת דחף כנגד טטנוס- בד"כ רמת הנוגדנים בדמו עולה לערך גבוה תוך מספר קטן של ימים. לעומת זאת אדם שנחשף לחיידק וחלה בטטנוס אינו מפתח עליה בכייל הנוגדנים כתוצאה מכך. הרבה בריאות אפי

13/07/2002 | 20:09 | מאת: יאיר

תודה רבה, לא הבנתי את החלק האחרון של התשובה, האם התכוונת שאדם שנדבק בטטנוס לא מפתח עליה ברמת הנוגדנים? בשאלתי הקודמת רציתי לדעת אם יש בדיקה שבאמצעותה ניתן לדעת אם האדם נדבק בטטנוס? אולי באמצעות חיפוש נוגדני מחלה או באמצעות הנוגדני החוסן?

מנהל פורום מחלות זיהומיות