שלום

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/07/2002 | 20:33 | מאת: רבקה

יש לי מכר הסובל מחיידק לא ידוע המתיר צללקות על גופו. לעיתים ניצן לראות את החיידק זז ממש- ז"א - נוצר קו אדום ב"לייב" ממש. מקבל קורטיזון נגד כאבים זה לא איידס- עשה בדיקות רבות אך עדיין לא אותר דבר יש למישהו היכרות עם דבר כזה?

שלום רבקה, אני לא מכיר את האפשרות לראות, בעין בלתי מזוינת, על גופם של החולים "חיידק שזז ממש", כך שלא ברור לי למה כוונתך. הרעיון היחידי שנראה לי מתאים, אם האודם שאת מתארת הוא בצורת חגורה בצד הבטן או החזה, והוא מלווה בכאבים מקומיים ובהופעת שלפוחיות ע"פ העור, הוא שמדובר ב- HERPES ZOSTER. מכל מקום, אם המכר שלך סובל מתופעה בריאותית חוזרת כלשהי שמציקה לו- כדאי שימשיך את הברור אצל הרופא שלו עד למציאת הפתרון לה. הרבה בריאות אפי

14/07/2002 | 09:43 | מאת: רבקה

ראשית כל- תודה על תשובתך המהירה! שנית- הכוונה ב"חיידק שממש הולך" היא שממש ניתן לראות התפשטות מהירה של האודם. ושאלה נוספת- האם תוכל בבקשה לפרט על "הרפס זוסטר"? או להפנות אתי לאתר בעברית שיש בו מידע? תודה וכל טוב

מנהל פורום מחלות זיהומיות