מע' החיסון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/07/2002 | 20:37 | מאת: דניאל

שבת שלום, מה בודקת הבדיקה של כדוריות דם לבנות מסוג B ו T , האם זוהי בדיקה המסמנת על תקינות/אי תקינות מע' החיסון, האם בכלל יש בדיקה אחת שבודקת דבר כזה או לפחות מראה תמונה כללית על מע' החיסון או על אחד ממרכיביה החשובים? תודה רבה!

שלום דניאל, תאי B ו- T הם תתי-קבוצות של קבוצת הכדוריות הלבנות הנקראות לימפוציטים, והם אחראיים על תפקוד של חלק מהמערכת החיסונית (כך שגם אם מספרם ותפקודם הוא תקין- ייתכן כי חלק אחר של המערכת הוא פגום). לשאלתך השניה- אין בדיקה אחת שיכולה לבדוק את תקינות כל המערכת החיסונית, וכל חלק מהמערכת צריך להיבדק בנפרד. הרבה בריאות אפי

13/07/2002 | 22:12 | מאת: דניאל

תודה רבה על תשובתך היפה, אם כך איזה חלק הכי מרכזי או חשוב שכדאי לבדוק אותו? האם אלו למפוציטים B ו T ? שלום!

מנהל פורום מחלות זיהומיות